ГоловнаПолітика

Суд реабілітував екс-міністра оборони Іващенка

Іващенка звільнено від кримінальної відповідальності і визнано несудимим

Суд реабілітував екс-міністра оборони Іващенка
Фото: kyivpost.ua

Печерський районний суд Києва звільнив колишнього в.о. міністра оборони Валерія Іващенка від кримінальної відповідальності і визнав його несудимим.

Про це повідомив адвокат Іващенка Борис Нечипоренко, інформує УНІАН.

"Сьогодні Печерський суд у складі тієї самої "знаменитої" колегії: Вовк, Царевич і Карабань, які засудили Іващенка до 5 років позбавлення волі, - звільнив його від кримінальної відповідальності і визнав несудимим, задовольнивши таким чином моє відповідне клопотання", - сказав Нечипоренко.

За словами адвоката, суд сьогодні оголосив лише резолютивну частину рішення.

Нагадаємо, Валерія Іващенка затримали 21 серпня 2010 року. Його звинуватили в незаконному ухваленні рішення про реалізацію майна Феодосійського судномеханічного заводу.

12 квітня 2012 року Іващенка засудили до 5 років позбавлення волі. Іващенко заявив, що його справу сфабрикував колишній заступник генпрокурора Віталій Щоткін. 14 серпня 2012 року апеляційний суд замінив Іващенкові термін покарання на умовний і звільнив з-під варти в залі суду.

13 листопада захист Іващенка подав касаційну скаргу до Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ на рішення Апеляційного суду Києва, який змінив екс-першому заступнику міністра оборони покарання з 5 років реального позбавлення волі на 5 років позбавлення волі умовно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram