ГоловнаПолітика

У травні можуть пройти акції дестабілізації ситуації в Україні, - Ярема

Віце-прем'єр зазначив, що уряд тримає ситуацію під контролем

У травні можуть пройти акції дестабілізації ситуації в Україні, - Ярема
Фото: Страница Виталия Яремы на www.facebook.com

Перший віце-прем'єр-міністр Віталій Ярема не виключає, що на початку травня плануються акції дестабілізації країни.

"Заспокоюватися нашому суспільству сьогодні немає ніяких підстав. За нашою інформацією, на початку травня, а це 9 і 1 травня, планується також низка масових акцій, спрямованих на дестабілізацію ситуації в країні для того, щоб продовжувати акції Російської Федерації стосовно України, не дати нам можливості стабілізувати ситуацію в країні", - сказав Ярема, повідомляє Інтерфакс-Україна.

За його словами, на кордонах з Україною сконцентровано від 10 до 15 тисяч російських військовослужбовців. Значна кількість цих військовослужбовців знаходяться біля кордонів України і невизнаної Придністровської Молдовської Республіки.

Ярема назвав ситуацію із зосередженням російських військ поблизу українського кордону "неоднозначною" і зазначив, що уряд тримає ситуацію під контролем. Він також запевнив, що українська армія перебуває у повній бойовій готовності і готова відбити напад "будь-якого агресора", який зазіхне на територіальну цілісність країни.

Також Ярема повідомив, що на території Криму залишається ще близько 400 українських військовослужбовців, які очікують передислокації в інші регіони України.

Нагадаємо, раніше Держприкордонслужба повідомляла, що 4-5 квітня в Новоазовському районі Донецької області на державному кордоні готують провокації для дестабілізації ситуації в регіоні, і закликала не брати участь у цих акціях, щоб уникнути кримінальної відповідальності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram