ГоловнаПолітика

Бондаренко і Москаль посварилися на засіданні ТСК з розслідування вбивств євромайданівців

Москалеві довелося грудьми захищати документи

Народний депутат від Партії регіонів Олена Бондаренко влаштувала скандал на засіданні тимчасової слідчої комісії з розслідування вбивств активістів Євромайдану.

Про це повідомляє телеканал ICTV.

У сюжеті зазначено, що нардеп прийшла на засідання із запізненням та була обурена тим, що перед його початком членам комісії (Бондаренко є членом ТСК, заступником голови) не роздали жодних документів стосовно розслідування.

У відповідь на це голова ТСК народний депутат від "Батьківщини" дорікнув "регіоналці" в тому, що вона "весь цей час перебувала незрозуміло де і не з'являлася на засідання комісії".

Конфлікт тривав кілька хвилин: Бондаренко намагалася взяти зі столу Москаля папки з документами, які той відчайдушно захищав, аргументуючи свої дії тим, що вона хоче ознайомитися з ними просто зараз. Після коротких суперечок депутатка від ПР завчасу покинула засідання ТСК.

Водночас у коментарі LB.ua Олена Бондаренко заявила, що телеканали показали тільки частину конфлікту, не відобразивши повної картини того, що відбувалося.

"Учора мало відбутися засідання ТСК, куди мене вперше порядно запросили. До цього я жодного разу не отримувала запрошення або повідомлення про те, що планують засідання ТСК, про що раніше повідомила пана Москаля. У підсумку я отримала перше запрошення на засідання. Але прийшовши трохи із запізненням, побачила, що кворуму немає. Крім мене, були тільки Москаль і Олег Медуниця", - розповіла Бондаренко.

При цьому вона зазначила, що була здивована тим, що присутнім не роздали ні порядку денного, ні списку запрошених (ними, за словами народного депутата, мали бути представники силових органів).

"Я законно звернула увагу пана Москаля на порушення процедури, на що отримала величезну порцію хамства і словесного проносу у відповідь. Мені буквально не давали сказати слово. І все це в присутності журналістів, яких ця ситуація вселила", - зазначила депутатка.

"Москаль постійно посилався на величезну кіпу документів заввишки сантиметрів 45, які зайшли в комісію. А копії всіх документів, які заходять до комісії, мають роздавати її членам. Мій колега Євген Балицький, член комісії, як і я, нічого не отримував. Я попросила тоді Геннадія Москаля ознайомитися з документами на місці, відразу при всіх, якщо все одно немає кворуму для проведення засідання. Це спровокувало в нього страшну паніку. Він заявив, що це його особисті документи і надати їх мені він може чомусь тільки у своєму кабінеті", - розповіла також депутат від ПР.

При цьому вона зазначила, що не вдалося отримати і стенограму попередніх засідань комісії під приводом того, що вона з'явиться трохи пізніше.

"Таке відчуття, що Москаль просто намагається зірвати роботу комісії або написати фіктивний звіт, за який нам запропонують голосувати не дивлячись. Звичайно, я буду ставити питання про відповідність голови комісії займаній посаді", - зазначила Бондаренко.

"Але що мене засмутило найбільше, то це те, що я бачу очевидну цензуру на телебаченні. Те, що показали більшість каналів, зовсім не схоже на об'єктивне висвітлення. Відбувається злочин, в якому преса бере співучасть", - резюмувала нардеп.

У свою чергу Геннадій Москаль у розмові з LB.ua заявив: він не бачить, що в цій ситуації коментувати.

"Що я буду коментувати ці світські плітки. Комісія засідає щодо серйозних питань, що із засідання робити цирк. Вона поводиться, як один з недобитих соратників Януковича. Ось все, що можна сказати. Приходьте на засідання комісії", - зазначив Москаль.

Нагадаємо, до складу комісії з розслідування вбивств євромайданівців входять 8 нардепів: троє - від Партії регіонів, двоє - від "Батьківщини", по одному - від "Свободи", "УДАРу" та КПУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram