ГоловнаПолітика

Томбінський: реформа управління допоможе Україні позбутися корупції

На місцях є безпосередня відповідальність чиновників, вважає посол ЄС

Томбінський: реформа управління допоможе Україні позбутися корупції
Ян Томбинский
Фото: http://euukrainecoop.net/

Посол Євросоюзу Ян Томбінський заявляє, що Україні необхідна реформа управління.

Про це він заявив в Одесі на зустрічі з головою Одеської облради Миколою Тиндюком, повідомляє УНІАН.

Томбінський зазначив, що зараз для України дуже складний час, оскільки "потрібно зробити багато чого і прийняти багато рішень під великим тиском, одне з головних питань - реформування системи управління України".

"Це - реформа самоврядування і територіальна реформа. Ця реформа відповідає на багато питань, поставлених українським суспільством про централізацію відповідальності, систему вертикалі, яка не відповідає тим бажанням і вимогам, що забезпечують використання потенціалу України", - сказав Томбінський.

Він додав, що "необхідно донести ці рішення до рівня територіального самоврядування".

"Це може бути на рівні регіонів і на нижчому рівні, щоб там, де люди знають проблеми, могли знайти рішення цих проблем. На місцях є безпосередня відповідальність чиновників перед громадянами", - сказав Томбінський.

Він вважає, що ухвалення рішень на рівні центральної влади - "віддаленість від тих місць, у яких можна приймати рішення, від людей, які є суб'єктом політики".

"Реформа місцевого самоврядування - збільшення демократії та відповідальності. Це один зі шляхів у боротьбі проти корупції, а корупція - один з елементів, який знищив український потенціал", - підкреслив Томбінський.

Нагадаємо, раніше прем'єр Арсеній Яценюк повідомив, що першочерговим завданням уряду стане реформа місцевого самоврядування та передача повноважень місцевим органам влади. Згодом в.о. міністра закордонних справ Андрій Дещиця заявив, що українська влада готова обговорювати розширення автономії регіонів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram