ГоловнаПолітика

Азаров просить ЄС розморозити його активи, - джерело

Екс-прем'єр нібито звернувся по допомогу до адвокатів

Азаров просить ЄС розморозити його активи, - джерело
Фото: www.kmu.gov.ua

Європейські дипломати стверджують, що екс-прем'єр Микола Азаров домагається виключення зі списку санкцій ЄС, запроваджених проти підозрюваних у незаконному привласненні державних коштів,

Про це повідомляє РИА Новости з посиланням на європейське видання EUobserver.

За даними видання, німецька адвокатська компанія Alber&Geiger представляє інтереси двох українців, які домагаються розмороження активів у ЄС. Три дипломатичні джерела підтвердили, що ще 5 березня на адресу Ради ЄС надійшов запит від імені Азарова і "членів його сім'ї", що дозволило виданню зробити висновок, що йдеться про екс-прем'єра і його сина Олексія, який також потрапив до списку санкцій. Запит, за інформацією дипломатів, розглядає робоча група Ради ЄС з питань Східної Європи, Південного Кавказу та Центральної Азії (COEST).

Потім надійшов лист із рекомендаціями до COEST. Такі листи розіслали постійним представництвам 28 країн Євросоюзу в Брюсселі.

Згідно з нормами ЄС, виключення зі списку санкцій мають схвалити всі країни-члени Євросоюзу, це рішення потім закріплюють законодавчо. Якщо країни відмовлять позивачам, то вони можуть звернутися до суду ЄС, що засідає в Люксембурзі.

Одне з джерел видання зазначило, що компанія може спертися на рішення суду ЄС, ухвалене цього тижня щодо племінника екс-президента Тунісу, що дозволило виключити із прийнятого 2011 року списку санкцій проти Тунісу. Суд зазначив, що тунісець значився як особа, проти якої "порушено судове розслідування", тоді як у списку мали бути "винні в незаконному привласненні державних коштів".

Нагадаємо, 6 березня Євросоюз опублікував список із 17 підозрюваних у незаконному привласненні державних коштів в Україні, до якого увійшли Микола Азаров і його син Олексій. Крім того, санкції ввели Швейцарія, яка не є членом ЄС, і США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram