ГоловнаПолітика

В американців виникли труднощі з відкликанням ліцензії в українського Forbes

У разі судового позову справа може затягнутися на роки

В американців виникли труднощі з відкликанням ліцензії в українського Forbes

Відкликання ліцензії у "Forbes Украина", який видає медіа-холдинг UMH Сергія Курченка, може зайняти понад рік, оскільки в разі виникнення розбіжностей це можливо зробити тільки через третейський суд у Нью-Йорку.

Про це повідомляє агентство ИТАР-ТАСС з посиланням на джерело, близьке до керівництва UMH.

"В умовах ліцензійної угоди є пункт, відповідно до якого за розбіжностей сторін питання про відкликання ліцензії передається на розгляд третейського суду Нью-Йорка. І до рішення цього суду ліцензія в кожнім разі чинна. Розглядати це питання суд може кілька років, наразі позову до суду від жодної зі сторін не надходило", - розповів співрозмовник агентства.

В американському Forbes наполягають на відкликанні ліцензії в UMH. "Forbes ухвалив рішення відкликати ліцензію у українського видання. Зараз триває юридична процедура, і ми не можемо її коментувати", - заявила ИТАР-ТАСС офіційний представник Forbes.com LLC Міа Карбонель.

Голова наглядової ради UMH Юрій Ровенський відмовився коментувати умови ліцензійної угоди, пославшись на комерційну таємницю. "З нашого боку не порушено жодного положення репутаційної угоди. Ми на підставі повних юридичних прав, а не за власною ініціативою, продовжуємо видання журналу згідно з усіма пунктами міжнародної ліцензійної угоди. Я підтверджую, що 8 березня був лист, який потрапив з якихось дивних причин в Інтернет, у якому вони написали, що відкликають ліцензію. Після цього в нас була зустріч, у нас почалися переговори. Ці переговори закінчилися тим, що ми отримали згоду на продовження видавничої діяльності до особливих розпоряджень", - заявив Ровенський.

"Розгляд таких справ зазвичай займає від дев'яти до чотирнадцяти місяців. Рішення третейського суду Нью-Йорка підлягає обов'язковому виконанню в Україні згідно з Нью-Йоркською конвенцією 1958 року про взаємне визнання та виконання арбітражних рішень", - зазначає партнер юридичної фірми John Tiner & Partners Валерій Тутихін.

Нагадаємо, у Сергія Курченка виникли проблеми із законом, він переховується.

 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram