ГоловнаПолітика

В АП немає підтверджень домовленості Путіна і Януковича про кредит у 15 млрд дол.

Кабмін звернувся за інформацією в СБУ

В АП немає підтверджень домовленості Путіна і Януковича про кредит у 15 млрд дол.
Фото: LB.ua

В Адміністрації президента немає інформації щодо домовленостей між президентом Росії Володимиром Путіним і екс-президентом України Віктором Януковичем про виділення кредиту в 15 млрд дол.

"Як повідомили в Адміністрації президента, інформація щодо документального оформлення згаданої домовленості в цьому відомстві відсутня. Немає її і в органах виконавчої влади", - йдеться в повідомленні прес-служби Кабміну.

У зв'язку з цим Кабмін просить Службу безпеки України надати інформацію про угоду за кредитом між Путіним і Януковичем.

"Кабінет Міністрів України звернувся до голови Служби безпеки України Валентина Наливайченка з тим, щоб СБУ надала Кабінету Міністрів інформацію про нібито досягнуті домовленості між колишнім президентом України Віктором Януковичем і президентом Росії Володимиром Путіним про виділення Україні кредиту в сумі 15 млрд дол. США з Фонду національного добробуту Російської Федерації", - йдеться в повідомленні.

"Враховуючи викладене, прошу вжити заходів для з'ясування обставин досягнення зазначеної українсько-російської домовленості, а також її нормативно-правового оформлення відповідно до законодавства України, та надати відповідну інформацію Кабінету Міністрів України", - підкреслюється в заяві уряду.

Нагадаємо, 17 грудня 2013 р. в Москві Путін і Янукович домовилися про те, що Росія виділить Україні 15 млрд дол. в довгострокових боргових зобов'язаннях. Росія повинна розмістити 15 млрд дол. з коштів Фонду національного добробуту шляхом викупу українських єврооблігацій.

24 грудня 2013 року Нацбанк отримав перший транш у розмірі 3 млрд дол. шляхом викупу Росією облігацій зовнішньої державної позики.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram