ГоловнаПолітика

Європарламент цього тижня може ратифікувати політичну частину Угоди з Україною

Україна підписала Угоду про асоціацію з ЄС 21 березня

Європарламент цього тижня може ратифікувати політичну частину Угоди з Україною

Політична частина Угоди про асоціацію з Європейським Союзом може набути чинності після ратифікації заключного акта Європарламентом, що може відбутися вже поточного тижня.

Про це заявив перший радник, керівник секції економічного, регіонального та соціального розвитку представництва Європейського Союзу в Україні Хосе Роман Леон Лора, повідомляє УНІАН.

"21 березня Рада міністрів Європейського Союзу ухвалила рішення підписати Угоду про асоціацію з Україною... Заключний акт має набрати чинність, тільки-но його ратифікує парламент. Сподіваємося, що це відбудеться на цьому тижні, і якщо я не помиляюся, угода набуде чинності найближчим часом", - сказав чиновник.

Нагадаємо, Україна підписала Угоду про асоціацію з ЄС 21 березня. Свої підписи під нею поставили прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк і 28 лідерів країн Європейського Союзу.

Як відомо, Україна та ЄС планували підписати Угоду про асоціацію ще на саміті "Східного партнерства" у Вільнюсі 29 листопада 2013 року. Однак за тиждень до підписання уряд призупинив процес євроінтеграції. Це спричинило масові акції протесту в Україні, які завершилися усуненням від влади президента Віктора Януковича.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram