ГоловнаПолітика

Янукович: снайпери на Майдані стріляли з будівель, підконтрольних опозиції

Екс-президент упевнений, що виконав свою частину мирової угоди

Янукович: снайпери на Майдані стріляли з будівель, підконтрольних опозиції
Фото: EPA/UPG

Екс-президент Віктор Янукович заявив, що ніколи не давав вказівки силовикам стріляти на Майдані, а вистріли робилися з будівель, підконтрольних опозиції.

Про це він заявив в інтерв'ю на телеканалі "Дождь".

"У цей період часу, коли почали стріляти снайпери, ми проводили переговори. І фактично близько доби з представниками трьох країн, так званий Веймарський трикутник. В цей час на Майдані почали стріляти. І стрілянина велася з тих будівель, які в той час контролювалися опозицією", - заявив Янукович.

Він заявив, що дав вказівку "поліції" (в Україні існують підрозділи міліції, а не поліції, - ред.) відступати.

"Відразу з підписання я почав виконувати ту частину зобов'язань, яку брала на себе влада. Я підписав угоду і дав вказівку поліції, силовикам відступити від Майдану. У відповідь на наші дії радикальна частина Майдану відповідала стріляниною", - зазначив екс-президент.

"Що стосується мене, я ніколи не давав вказівки стріляти. І наскільки мені відомо, зброя ніколи не видавалася підрозділам, які брали участь у захисті держустанов", - заявив Янукович і додав, що необхідність вжити більш жорсткі заходи була, але у нього "рука не піднімалася цього зробити".

"Це суперечило моїм принципом. Але Майдан ділився на дві частини - одна частина - це були мирні протестувальники, друга частина - радикальні озброєні. І треба було всім нам з ними домовлятися", - додав він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram