ГоловнаПолітика

НАТО зобов'язалося допомогти Україні забезпечити свою безпеку

Україна попросила в Альянсу надати радари для облаштування кордонів

НАТО зобов'язалося допомогти Україні забезпечити свою безпеку
Фото: EPA/UPG

Військовий альянс НАТО зобов'язався надати Україні конкретну допомогу для підвищення здатності країни забезпечити власну безпеку.

Про це йдеться в підсумковій заяві комісії Україна-НАТО після засідання у вівторок.

"Ми високо оцінюємо Збройні Сили України за їх мужність, дисципліну і витримку перед обличчям провокацій. Ми домовилися про конкретні заходи, щоб підвищити здатність України забезпечити власну безпеку", - сказано в ній.

НАТО зобов'язалося сприяти реформам щодо підвищення обороноздатності України. Країни НАТО також направлять додаткових експертів в офіс НАТО в Києві.

Перед засіданням в.о. міністра закордонних справ України Андрій Дещиця повідомив УНІАН, що Україна попросила НАТО про військово-технічну допомогу радарами та обладнанням для облаштування кордонів.

"Список передали через штаб-квартиру НАТО, але насправді він адресований країнам-членам альянсу. І кожна країна-член НАТО має приймати індивідуальне рішення щодо того, яку матеріально-технічну, військово-технічну допомогу надати Україні", - сказав він.

За словами Дещиці, на сьогодні цей список знаходиться на розгляді міністерств оборони країн НАТО. "І ми сподіваємося, що рішення буде прийняте якомога швидше. Йдеться про допомогу радарами, обладнанням для облаштування кордонів - ось такого плану допомога", - сказав Дещиця.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram