ГоловнаПолітика

Очільник МЗС Німеччини виступив проти входження України в НАТО

Позиція Штайнмайєра, втім, не є офіційною

Очільник МЗС Німеччини виступив проти входження України в НАТО
Фото: zn.ua

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр не вважає, що Україна має перспективу вступу в НАТО.

Про це він заявив у вівторок, 1 квітня, у Веймарі, повідомляє Deutsche Welle з посиланням на агентство dpa.

"Не бачу шляху цієї країни до вступу в НАТО", - наголосив Штайнмайєр, спілкуючись із журналістами у Веймарі, де проходить неофіційна зустріч із головами МЗС Польщі Радославом Сікорським і Франції Лораном Фабіусом. За словами Штайнмайєра, його позиція наразі формально не узгоджена урядом Німеччини.

Одночасно німецький міністр вважає цілком можливою тіснішу, ніж зараз, співпрацю Києва з Альянсом у рамках Комісії Україна - НАТО.

Консультації голів дипломатичних відомств Німеччини, Польщі та Франції у форматі Веймарського трикутника відбуваються напередодні зустрічі міністрів закордонних справ країн-членів НАТО.

2008 року на саміті НАТО в Бухаресті була чітко зафіксована позиція країн Альянсу про те, що Україна буде членом НАТО. Щодо того, коли це відбудеться, ніякої конкретики немає. За президентства Віктора Ющенка Київ домагався надання Плану дій про членство в Північноатлантичному альянсі. Втім, відповідну пропозицію президента США Джорджа Буша 2008 року відхилили Німеччина, Франція та Італія. Головний аргумент - небажання ускладнювати відносини з Москвою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram