ГоловнаПолітика

США вимагають від Росії принаймні забрати війська від кордону з Україною

Російський військовий контингент у Криму також є предметом переговорів

США вимагають від Росії принаймні забрати війська від кордону з Україною
Фото: partbilet.ru

Сполучені Штати в переговорах з Росією наполягають на виведенні російських військових контингентів з-під кордонів з Україною, а не на виведенні їх із Криму.

Про це заявила офіційний представник Держдепартаменту США Марі Харф на брифінгу, коментуючи паризькі переговори держсекретаря Джона Керрі і голови МЗС Росії Сергія Лаврова, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Щоб було зрозуміло, скажу, що ми говоримо про відведення військ з-під кордону (з Україною), а не про виведення тих, які вже перебувають у Криму", - сказала вона.

Однак Харф зазначила, що російський військовий контингент у Криму теж є предметом перемовин.

На запитання про те, "чи правда, що деескалація ситуації означає тільки відведення російських військ з-під кордону, а не виведення їх із Криму", дипломат відповіла: "Ми все з ними (росіянами) обговорюємо".

Водночас Харм сказала, що не має "підтвердження з незалежних джерел" інформації про часткове відведення Росією військ з-під кордону з Україною.

"Це було б гарним попереднім кроком, але слід зробити значно більше, якщо враховувати сконцентровані на кордоні війська чисельністю в десятки тисяч".

Раніше канцлер Німеччини Ангела Меркель після телефонної бесіди з президентом Росії Володимиром Путіним повідомила, що російський керівник поінформував її про ухвалене рішення частково відвести російські війська від кордону з Україною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram