ГоловнаПолітика

Екс-голову СБУ Хмельницької області звинувачують у загибелі двох людей

Суд продовжив утримання полковника під вартою до 20 квітня

Екс-голову СБУ Хмельницької області звинувачують у загибелі двох людей
Виктор Крайтор
Фото: стоп-кадр видеосюжета

Шевченківський райсуд Львова продовжив арешт екс-начальника Хмельницького обласного управління СБУ Віктора Крайтора до 20 квітня.

На цьому запобіжному заході наполягала військова прокуратура, яка розслідує кримінальну справу про причетність керівництва Служби безпеки до загибелі людей під час акцій протесту у Хмельницькому 19 і 20 лютого, повідомляє Первая инстанция.

Термін затримання екс-начальника СБУ Хмельниччини мав минути 25 березня. У прокуратурі побоювалися, що після виходу на волю він може переховуватися від органів попереднього розслідування і суду, а також впливати на ще не допитаних у справі працівників місцевого управління СБУ.

Зокрема, прокуратура має намір опитати весь особовий склад УСБУ в Хмельницькій області (понад 400 осіб), встановити і допитати свідків вищеописаних подій з числа мітингувальників, провести судово-медичні, балістичні та інші експертизи.

Тому до суду було направлено клопотання про продовження затримання полковника під вартою до 20 квітня.

Його адвокати просили про м'якіші заходи - заставу в розмірі 150 тис. гривень або домашній арешт. Проте суд 24 березня задовольнив клопотання прокуратури, залишивши полковника за ґратами.

Нагадаємо, 19 лютого з будівлі Служби безпеки України у Хмельницькій області по мітингувальниках, які прийшли під вікна силовиків із мирним мітингом, відкрили вогонь. Унаслідок стрілянини загинули дві людини, ще п'ятеро отримали вогнепальні поранення різного ступеня тяжкості. Раніше ЗМІ повідомляли про одного загиблого.

20 лютого Крайтор виступив перед депутатами Хмельницької облради. Він перепросив за дії силовиків, які спричинили жертви, і визнав свою провину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram