ГоловнаПолітика

Фірташ і Льовочкін програли боротьбу за ПР Колеснікову, - експерт

Тігіпкові доведеться покинути Партію регіонів, вважає експерт

Фірташ і Льовочкін програли боротьбу за ПР Колеснікову, - експерт
Фото: Макс Левин

Так звана "Група РУЕ" програла внутрішньопартійну боротьбу за Партію регіонів іншій групі на чолі з Борисом Колесніковим, Олександром Вілкулом й Олександром Єфремовим.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав головний редактор Еспресо.TV Вадим Денисенко.

Сергієві Тігіпку доведеться піти з партії і стати фронтменом нового політичного проекту.

Такі висновки з учорашнього з'їзду ПР зробив журналіст.

За його словами, маневри, які робив Тігіпко напередодні з'їзду, породили інтригу, але не дали бажаного результату.

"Тігіпко де-факто почав свою міні-кампанію на посаду голови Партії регіонів і за право стати кандидатом від ПР на найближчих виборах президента. Фіналом цієї інтриги мав стати з'їзд партії, на якому Тігіпко планував переконати частину тих, хто вагався, і схилити шальку терезів на свій бік. Однак такий досвідчений апаратник, як Тігіпко, і його політичний партнер Сергій Льовочкін наразі ці праймериз програли", - пише Денисенко.

"35 голосів делегатів за Тігіпка супроти 315-ти за Добкіна означають безперспективність членства Тігіпка в ПР", - пише він, додаючи, що "за Тігіпком піде і Юрій Бойко, який наразі ще становить у ПР ту саму групу впливу, що й Тігіпко - групу РУЕ", - зазначив журналіст. На думку експерта, Тігіпкові до снаги стати "фронтменом якогось нового політичного проекту".

Денисенко вважає, що новим " сірим кардиналом ПР" стане Борис Колесніков, який, за інформацією експерта, на закритій частині з'їзду був одностайно обраний секретарем президії партії.

"Враховуючи, що ПР змінила форму управління на колективну й управляти партією тепер буде такий орган, як президія, нова позиція Колеснікова дозволяє стверджувати, що він тепер є фактичним розпорядником ПР. Хоча все-таки баланси в президії ПР вибудувані, і одноосібним лідером назвати Колеснікова буде перебільшенням", - наголосив Денисенко.

 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram