ГоловнаПолітика

"Правий сектор" звинуватили в крадіжці картин та ікон з дачі Медведчука

Суму збитків у кримінальній справі оцінили в 10 млн гривень

"Правий сектор" звинуватили в крадіжці картин та ікон з дачі Медведчука
"Медвежья дубрава"

Інвестиційна компанія "Спорт-Тур" - формальний власник дачі "Ведмежа діброва" на Закарпатті, яку приписують Вікторові Медведчуку, звернулася до міліції із заявою про крадіжку з бази відпочинку 28 картин і шести ікон, яку нібито скоїв "Правий сектор".

Про це йдеться у зведеннях МВС.

"29 березня о 13:20 у місті Сваляві Закарпатської області до міліції звернувся житель міста Києва Яковлєв, 1963 р.н., генеральний директор Товариства з обмеженою відповідальністю "ІК "Спорт-Тур". Він заявив, що під час проведення інвентаризації майна бази відпочинку "Ведмежа діброва" зазначеного товариства, розташованої в селищі Жденієво Воловецького району зазначеної області, охорону якої з 23 по 26 березня здійснювали представники громадської організації "Правий сектор", виявлено відсутність 28 картин і шести ікон (що мають історичну та художню цінність)", - сказано в повідомленні.

Сума збитку становить близько 10 млн гривень. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.5 ст. 185 КК України (крадіжка).

Нагадаємо, 26 березня "Правий сектор" зняв з охорони майновий комплекс "Ведмежа діброва" і передав його формальному власникові. При цьому було складено акт про відсутність претензій, підписаний, зокрема, Яковлєвим.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram