ГоловнаПолітика

Турчинов: з території Білорусі ніколи не буде агресії на Україну

Під час зустрічі сторони обговорили питання активізації двостороннього співробітництва в економіці

Турчинов: з території Білорусі ніколи не буде агресії на Україну
Фото: БелТА

Для України вкрай важливо, що з території Білорусі ніколи не буде агресії на територію України.

Про це заявив в.о. президента України, голова Верховної Ради України Олександр Турчинов під час зустрічі з президентом Республіки Білорусь Олександром Лукашенко.

Як повідомляє прес-служба в.о. президента України, зустріч відбулася у суботу в резиденції президента Білорусі "Лясковічі" з ініціативи білоруської сторони.

Турчинов також назвав надзвичайно важливим, що "ніколи третя сторона з території Білорусі не загрожуватиме Україні".

У свою чергу, Лукашенко зазначив, що "навколо Білорусі створено пояс добросусідства більше 100 кілометрів углиб України".

"Наші кордони - це кордони не поділу, а дружби. Ми завжди будемо поруч з вами, як з найбільш дружньою країною, і виходячи з цього, будувати наші відносини. Ви повинні твердо знати про це", - підкреслив Лукашенко.

Під час зустрічі сторони обговорили питання активізації двостороннього співробітництва в економіці - в транспортній, енергетичній сферах, висловилися за необхідність створення спільних підприємств, заявили про важливість збільшення обсягів двосторонньої торгівлі. Раніше Лукашенко заявив, що сумнівається в тому, що відносини між президентом РФ Володимиром Путіним та Олександром Турчиновим нормалізуються.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram