ГоловнаПолітика

Екс-глава зовнішньої розвідки Маломуж іде в президенти

Екс-глава зовнішньої розвідки Маломуж йде в президенти

Екс-глава зовнішньої розвідки Маломуж іде в президенти
Николай Маломуж

Глава Служби зовнішньої розвідки України у 2005-2010 роках Микола Маломуж подав до Центрвиборчкому документи на реєстрацію кандидатом у президенти України.

Про це "РБК-Украина" повідомив прес-секретар Центрвиборчкому Костянтин Хівренко.

"Сьогодні Маломуж подав до ЦВК повний пакет документів, включаючи квитанцію про сплату грошової застави в сумі 2,5 млн грн", - повідомив Хівренко.

Микола Маломуж - 1955 року народження. 3 квітня 2005 указом президента України Віктора Ющенка призначений головою Служби зовнішньої розвідки України. Звільнений 18 червня 2010 президентом Віктором Януковичем і одночасно призначений радником президента. 24 лютого 2014 в.о. президента Олександр Турчинов підписав указ про звільнення Маломужа з посади радника.

Нагадаємо, кандидатами в президенти вже зареєстровані екс-перший заступник генпрокурора Ренат Кузьмін, екс-віце-прем'єр Юрій Бойко, нардеп від Партії регіонів Сергій Тігіпко, екс-губернатор Харківської області Михайло Добкін і бізнесмен Вадим Рабинович.

Крім того, документи до ЦВК подали екс-нардеп Валерій Коновалюк, нардеп від ПР Олег Царьов, лідер Радикальної партії, позафракційний нардеп Олег Ляшко, директор ТОВ "Інтерагроекспорт" Володимир Саранов.

Крайній термін висування кандидатів на позачергових виборах глави України - 30 березня. Для реєстрації кандидатам у президенти необхідно внести заставу в сумі 2,5 мільйона гривень. Останній термін подачі документів на реєстрацію в ЦВК - 4 квітня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram