ГоловнаПолітика

Росія заперечує концентрацію військ на кордоні з Україною

МЗС РФ посилається на спостережні польоти західних країн

Росія заперечує концентрацію військ на кордоні з Україною
Фото: censor.net.ua

МЗС Росії заперечує, що російські збройні сили концентрують у прикордонних з Україною районах.

Про це повідомляє сайт міністерства.

МЗС РФ стверджує, що в березні на європейській частині території Росії пройшли чотири міжнародні інспекції за Віденським документом щодо заходів довіри та безпеки 2011 року за участю представників Латвії, Німеччини, Швейцарії, Фінляндії, Естонії, Бельгії, Франції та України, які "не виявили жодних" агресивних приготувань "і не зафіксували жодної військової діяльності, окрім раніше заявленої".

"Навіть українська інспекційна група, побувавши 18 - 20 березня в Бєлгородській області, погодилася із тим, що ніякої потужної військової діяльності не проводиться. Виявлені нею три батальйони ПДВ ЗС Росії, що знаходяться поза зоною постійної дислокації (тобто на навчаннях), навряд чи можна вважати ознакою "загрозливого нарощування військової потужності", - запевняє міністерство.

Крім того, у березні відбулися спостережні польоти США і ФРН, а також України за Договором про відкрите небо над російською територією уздовж кордону з Україною.

"Офіційні результати таких польотів будуть відомі згодом, після обробки фотоматеріалів. Однак можна припустити, що якщо з повітря дійсно були б помічені ознаки великого зосередження збройних сил, наші партнери не стали б тягнути з пред'явленням "фактичних доказів". Значить, їх просто не існує", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, напередодні розвідка США попередила Білий дім про зростання ймовірності вторгнення російських військ в Україну. Згідно з даними американської розвідки, Росія вже зосередила на західному кордоні більш ніж 30 тис. військовослужбовців, готових будь-якої миті вирушити на територію України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram