ГоловнаПолітика

Санкції проти Росії не покарання, а заохочення, - Ромпей

Брюссель і Вашингтон тісно координують свої дії щодо санкцій проти Росії

Санкції проти Росії не покарання, а заохочення, - Ромпей
Фото: EPA/UPG

Скоординовані санкції ЄС і США проти Росії не є покаранням чи помстою, це заохочення Москви до політичного і дипломатичного врегулювання кризи в Криму.

Про це заявив президент Європейської ради Герман ван Ромпей на спільній прес-конференції з президентом США Бараком Обамою і президентом Єврокомісії Жозе Мануелем Баррозу, пише УНІАН.

"Санкції - це не покарання, це не помста. Санкції - це заохочення до дипломатичного і політичного врегулювання з повагою до міжнародних норм", - сказав Ромпей після завершення саміту США-ЄС.

Баррозу підкреслив, що Брюссель і Вашингтон перебувають у тісній координації щодо санкцій проти Росії.

"Ми стоїмо разом на захисті наших спільних цінностей - миру, свободи, прав особистості, верховенства права та поваги до міжнародних норм. ЄС і США працюють разом, щоб упевнитися, що неприйнятні дії матимуть наслідки", - сказав Баррозу.

За його словами, Євросоюз і США разом працюють над питанням кризи в Україні.

"Ми готові не тільки оберігати і підтримувати незалежність і процвітання України, а й також давати зрозуміти, що певний тип неприйнятної поведінки (з боку Росії) не може тривати далі", - додав Баррозу.

Раніше Баррозу заявив про готовність ЄС застосувати проти Росії санкції третього рівня. 17 березня Рада ЄС затвердила санкції щодо 21 персони.

Нагадаємо, 25 березня президент США Барак Обама заявив, що Москві загрожують нові санкції, якщо вона продовжить зазіхати на український суверенітет.

 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram