ГоловнаПолітика

Кабмін схвалив законопроекти для другого етапу візової лібералізації з ЄС

Арсеній Яценюк попросив парламент ухвалити закони як невідкладні

Кабмін схвалив законопроекти для другого етапу візової лібералізації з ЄС
Фото: www.kmu.gov.ua

Уряд України схвалив необхідні законопроекти та нормативні акти для початку другого етапу запровадження безвізового режиму між Україною і Євросоюзом.

"Зараз у присутності єврокомісарів український уряд підпише і ухвалить остаточний пакет законодавчих ініціатив, необхідних для переходу України до другої стадії безвізового режиму. Фактично, мова йде про те, що зараз будуть прийняті рішення, які дають можливість Україні в найкоротшій перспективі спільно з європейськими партнерами завершити процедуру переходу до безвізового режиму", - сказав прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, відкриваючи розширене засідання уряду в середу, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Після цього Яценюк підписав усі необхідні законопроекти і попросив парламент розглянути і ухвалити їх як невідкладні.

У розширеному засіданні українського уряду беруть участь єврокомісар з питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле і комісар Європейського Союзу з питань бюджету та фінансового планування Януш Левандовський.

Нагадаємо, ЄС надав Україні план дій візової лібералізації наприкінці 2010 року. Тоді президент Віктор Янукович обіцяв, що вимоги ПДВЛ будуть повністю виконані протягом півроку. Проте через три роки Україна не завершила навіть першої - законодавчої - фази плану. Україна має ухвалити закон про протидію дискримінації, забезпечити працездатність Національного антикорупційного комітету та внести зміни до закону про держзакупівлі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram