ГоловнаПолітика

Обама вважає, що називати Крим російським ще рано

Світова спільнота не визнає Крим у складі РФ, вважає президент

Обама вважає, що називати Крим російським ще рано
Фото: EPA/UPG

Президент США Барак Обама на саміті з ядерної безпеки в Гаазі заявив, що питання вступу Криму до складу Росії ще не вирішено.

Про це президент США заявив на саміті з ядерної безпеки в Гаазі.

Він зазначив, що Крим у складі Федерації не визнають більшість представників світової спільноти, тому його приєднання до Росії не має законного характеру.

Обама підкреслив, що порівняння ситуації на півострові із ситуацією в Косово "не має абсолютно ніякого сенсу".

При цьому глава Білого дому зауважив, що Росія не є "провідною загрозою національній безпеці США".

"Мене, як і раніше, набагато більше турбує перспектива того, що ядерна зброя вибухне на Манхеттені", - сказав він за підсумками саміту.

Також напередодні Обама, говорячи про Україну, запевнив, що будуть докладені всі зусилля для допомоги українській економіці і для проведення виборів.

"Ми не будемо вести війну з Росією, - зауважив Обама. - Але це не означає, що Росія не буде ізольована. Росія сьогодні набагато ізольованіша, ніж п'ять років тому під час війни з Грузією".

На думку американського президента, "Росія - регіональна сила, яка погрожує деяким своїм сусідам. Але це не прояв сили, а прояв слабкості".

Нагадаємо, 21 березня Росія завершила анексію Криму. Рада Федерації Росії ратифікувала міждержавний договір "Про прийняття в Російську Федерацію Республіки Крим" і утворення в складі РФ нових суб'єктів", а також федеральний конституційний закон про процедуру входження Криму і Севастополя до складу РФ і перехідний період інтеграції нових суб'єктів у РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram