ГоловнаПолітика

Рівненський "Правий сектор" відплатить Авакову за вбивство Музичка

Офіційну позицію партії озвучать о 16:00

Рівненський "Правий сектор" відплатить Авакову за вбивство Музичка

Представники партії "Правий сектор" у Рівному заявили, що "помстяться" голові МВС Арсенові Авакову за смерть координатора ПС у Західній Україні Олександра Музичка (відомий також як Сашко Білий).

Про це вони сказали на прес-конференції в Рівному, повідомляє місцевий сайт "ЧаРівне".

"Ми будемо мстити Арсенові Авакову за смерть нашого побратима. Розстріл Сашка Білого - це замовне вбивство міністра. Адже повісток про будь-які кримінальні справи Музичко не отримував, і його нікуди не викликали", - заявив координатор "Правого сектору" в Рівненській області Роман Коваль.

У ПС заявляють, що версія МВС - "це суцільна брехня", а "Білий був зі зв'язаними руками і не міг фізично відстрілюватися". Як саме "Правий сектор" має намір відплатити, наразі не відомо. Також зазначають, що рівненський ПС має намір погодити свою позицію із центром партії в Києві.

Сайт ПС повідомляє, що прес-конференція з приводу вбивства Музичка відбудеться о 16:00 в холі готелю "Дніпро".

Нагадаємо, сьогодні перший заступник міністра МВС України Володимир Євдокимов повідомив, що Музичко загинув під час спецоперації з його затримання. Активіст нібито кілька разів вистрілив у співробітників міліції, поранивши одного з них. Євдокимов також стверджував, що Музичка раніше оголосили в розшук у рамках справи про злісне хуліганство та протидію співробітникам правоохоронних органів.

Спецоперацію, під час якої було вбито активіста, проводили в ніч проти 25 березня в селі Бармаки Рівненського району. Експерти, які працювали на місці події, виявили на тілі Музичка кілька вогнепальних поранень. Член "Правого сектору" Ярослав Гранітний в інтерв'ю виданню "ЧаРівне" заявив, що особисто бачив тіло і що на ньому був розірваний одяг. "Ті, хто вбивав його, переконалися, що на ньому немає бронежилета, і тоді вистрілили в серце", - додав він.

Музичко опинився під слідством і в Україні після того, як під відеозапис побив прокурора.

 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram