ГоловнаПолітика

Лавров вважає, що Україні необхідна конституційна реформа

За словами глави російського МЗС, "щодо конституційної реформи є розуміння з американськими колегами"

Лавров вважає, що Україні необхідна конституційна реформа

Україні необхідна, перш за все, "повномасштабна конституційна реформа".

Про це заявив глава МЗС Росії Сергій Лавров журналістам після зустрічі з в.о. обов'язки міністра закордонних справ України Андрієм Дещицею, пише РИА "Новости".

"Нав'язати це українським діячам ми не можемо, але це наша оцінка ситуації, яка там склалася. Без цього дуже важко буде подолати глибоку внутрішньоукраїнську кризу. І про це я говорив з виконуючим обов'язки міністра закордонних справ України Андрієм Дещицею, який попросив про зустріч", - сказав Лавров.

За словами глави МЗС РФ, на зустрічі з Дещицею він виклав бачення завдань, які Київ повинен виконати для налагодження діалогу в Україні.

"Ми виклали йому, як ми б бачили, ті кроки, які повинні призначені Верховною Радою керівники зробити для того, щоб налагодити, нарешті, нормальний загальнонаціональний діалог", - сказав Лавров.

Окрім того, Лавров також додав, що за результатами зустрічі з держсекретарем США Джоном Кері "є розуміння щодо конституційної реформи з американськими колегами".

"Говорили про необхідність закликати владу в Києві, щоб вона приділила пильну увагу конституційній реформі, яка враховувала б інтереси всіх регіонів України", - цитує Лаврова ИТАР-ТАСС.

Нагадаємо, Росія не визнає новий український уряд і відмовляється йти на контакт із ним.

Раніше Андрій Дещиця заявив, що небезпека початку війни Росії з Україною зростає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram