ГоловнаПолітика

ГПУ перевірить дії Лутковської щодо блокування автозака з Бугаєм

У ГПУ вважають, що дії омбудсмена містять ознаки правопорушення

ГПУ перевірить дії Лутковської щодо блокування автозака з Бугаєм
Фото: glavcom.ua

Генеральна прокуратура України перевірить дії Уповноваженої Верховної Ради з прав людини Валерії Лутковської щодо перешкоджання пересуванню автозака з головою наглядової ради "Брокбізнесбанку" Денисом Бугаєм.

Про це заявив на брифінгу в.о. генерального прокурора Олег Махніцький.

"Оцінку дій Лутковської ми обов'язково дамо... Вона - державний службовець, і такі дії мають ознаки правопорушення", - заявив Махніцький.

За його словами, Лутковська разом з групою адвокатів 23 березня перешкоджали доставці Бугая в суд, аби йому обрали запобіжний захід.

При цьому Махніцький наголосив, що блокування СІЗО є кримінально караним злочином.

Крім того, він спростував інформацію, що затримання Бугая здійснено з порушенням. "Бугая затримали не як адвоката... Його затримали виключно за фінансові зловживання", - заявив в.о. генпрокурора.

Нагадаємо, напередодні Печерський районний суд Києва не зміг обрати запобіжного заходу для Бугая, але вже сьогодні, 24 березня, запобіжний захід обере Голосіївський районний суд Києва.

Як повідомляли, 23 березня близько 50 вищих представників адвокатури пікетували СІЗО СБУ в Аскольдовому провулку столиці. Причина - затримання їхнього колеги Дениса Бугая, відомого адвоката, який супроводжував, наприклад, купівлю Сергієм Курченком "білих активів": ФК "Металіст", УМХ, банку БББ, "Арени" в Харкові. Сьогодні стало відомо, що Бугая звільнили.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram