ГоловнаПолітика

Бойко вважає арешт Бакуліна незаконним

Екс-віце-прем'єр вважає ситуацію із затриманням ганебною

Бойко вважає арешт Бакуліна незаконним
Фото: Макс Левин

Колишній віце-прем'єр України Юрій Бойко вважає, що затримання керівника НАК "Нафтогаз України" Євгена Бакуліна проходило з грубим порушенням законодавства України.

Про це Бойко заявив в ефірі "Громадське.TV".

"Це дійсно ганебна ситуація. Якби наші правоохоронні органи так захищали порядок у столиці, коли навколо столиці ходять озброєні банди, то вважаю, що це було б значно корисніше. А людину можна допитувати в рамках чинного законодавства, згідно з новим законом про прокуратуру та міліцію", - зазначив Бойко.

Екс-віце-прем'єр порівняв нещодавні дії міліціонерів у "Нафтогазі" з діями розгону Майдану.

"Це було для мене дежа вю, як події, коли приїхали сюди пані Нуланд і пані Ештон, а тієї ночі почали розганяти Майдан. Це був ляпас Європі... ляпас країні", - сказав Бойко.

"У п'ятницю прем'єр-міністр країни підписував політичну Угоду про асоціацію... При цьому... озброєна міліція вторгається в "Нафтогаз України", з порушенням усіх цих законів вивозить керівника, адвокат навіть дзвонив 102, що його забрали невідомі люди", - резюмував екс-віце-прем'єр.

Нагадаємо, 21 березня МВС у рамках розслідування корупційних схем у газовій галузі затримало Євгена Бакуліна.

За словами голови МВС Арсена Авакова, тільки за трьома епізодами дій злочинної групи, які розслідує слідче управління МВС, суму збитків державі оцінюють у близько 4 млрд дол.

23 березня Аваков повідомив, що суд постановив заарештувати Бакуліна або відпустити під заставу в розмірі півтора мільярда гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram