ГоловнаПолітика

У справі про масові вбивства допитано активіста, затриманого на Печерську з гвинтівкою

Як свідка

Активіста Майдану, в багажнику якого виявили гвинтівку, допитали у справі про масові вбивства.

Про це заявив Сергій Пашинський в інтерв'ю LB.ua.

Нагадаємо, під час одного з найкривавіших протистоянь у серці урядового кварталу активісти зупинили "Хонду". У багажнику виявили гвинтівку. Логічно, активісти хотіли з'ясувати, звідки у водія зброя, що він там робить такої миті тощо. Однак тут відкілясь з'явився Пашинський і де-факто вивіз гвинтівку, а також її власника з місця подій.

Свої дії Пашинський прокоментував так: "Того ранку (18 лютого) в парламенті мало відбутися засідання, депутати зібралися в залі, але воно, по суті, так і не відкрилося, а в усьому урядовому кварталі вже тривали бої. Я був спочатку в Маріїнському парку, потім на Шовковичній, далі - Інститутська. Слідом - штурм штабу ПР. Потім - Кріпосний провулок, Кловський узвіз. Весь цей час я перебував в епіцентрі подій.

"Годині о третій дня я помітив, що люди зібралися навколо якогось автомобіля, намічається інцидент. Підійшов, побачив, що водій машини - наш активіст, а наших активістів, як уже казав, майже всіх знаю в обличчя", - розповів Пашинський.

За словами т.в.о. АП, у активіста був звичайний мисливський карабін. При цьому він зазначив, що "в ті дні багато наших активістів їздили зі зброєю в багажнику - у кого вона була".

"І от яка ситуація: неподалік від епіцентру бою майданівці затримують майданівців, розібратися, що й до чого миттю їм складно, люди напружені до межі, все на емоціях і закінчитися може чим завгодно. Була реальна загроза життю водія "Хонди". Нам потрібен був ще один труп? Причому з нашого боку? У таких ситуаціях потрібно не стояти і чекати, коли "саме якось розсмокчеться", а брати відповідальність на себе, приймати рішення. Що я і зробив. Його посадили в машину, я сам сів поруч, і "Хонда" поїхала. Ось і все. Хоча, звичайно, російські канали роздули з цього казна-що", - зазначив Пашинський.

Також він розповів, що активіста вже допитали у справі про масові вбивства.

"Є його координати, ви можете зв'язатися з ним, і він підтвердить мої слова. Так, на війні, знаєте, так буває", - зауважив Пашинський.

За його словами, активіста допитали як свідка.

"Його допитували в статусі свідка. Адже російські канали стверджували, що Пашинський відпустив снайпера, який убивав людей. Очевидно, слідство повинно мало з'ясувати, чи так це", - підсумував Пашинський.

Подробиці читайте тут.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram