ГоловнаПолітика

Тенюх: українським військовим у Криму дано чіткий наказ

Стояти і захищати - такий наказ, за словами міністра, отримали всі військові у Криму

Тенюх: українським військовим у Криму дано чіткий наказ
Фото: tsn.ua

Міністр оборони України Ігор Тенюх розповів, що українські військові моряки в Криму не кинуті напризволяще і мають чіткі накази від Генерального штабу.

Про це міністр заявив в ефірі телемарафону ТСН.

"Наказ був один - стояти і захищати українські частини і кораблі. І не піддаватися на провокації з боку спецслужб Російської Федерації. У них мета одна - показати, що наші військові здалися", - заявив міністр.

Він назвав провокаціями численні скарги від військових про те, що керівництво з Києва не дає їм чітких наказів.

"Коли я почув, що військові скаржаться, що немає відповіді від центру - я відразу приїхав. Це, можливо, одна зі спецоперацій наших сусідів", - розповів Тенюх.

"Не все так, як подається в ефірі... Та інформація, яка виходить за дзвінками, почасти є неправдивою. Не всі витримують ситуацію, яка склалася. Не потрібно сіяти паніку. Є деякі питання, вони вирішуються", - сказав міністр.

Тенюх нагадав, що українські військові служать відповідно до Конституції. "Військові тим і відрізняються від цивільних", - сказав міністр і додав, що в Криму відбувається "становлення й очищення української армії".

Міністр також розповів, що сім'ям військовим із першого дня конфлікту запропонували евакуацію, і жодна родина не погодилася на такий крок.

Раніше в ефірі "Шустер LIVE" командир корабля "Кіровоград", капітан Володимир Хромченков заявив, що екіпажі українських кораблів досі чекають від керівництва України на адекватний наказ про те, що їм робити.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram