ГоловнаПолітика

Медведєв вкотре заявляє про легітимність "президента Януковича"

Януковича насильно позбавили влади, впевнений прем'єр

Медведєв вкотре заявляє про легітимність "президента Януковича"

Прем'єр Росії Дмитро Медведєв продовжує наполягати на тому, що усунений від посади Віктор Янукович досі є президентом, тому що його нелегально відправили у відставку.

Про це Медведєв написав у своєму Facebook.

"Люди, що вийшли на вулиці, мали право на мирний протест проти корупції та свавілля влади. Але це не скасовує факту неприпустимості захоплення влади шляхом збройного заколоту. Шляхом насильства і вбивств. Януковича не було легально відправлено у відставку. А значить, він залишається законно обраним президентом, насильно позбавленим влади", - заявив Медведєв.

"І це повинні розуміти всі. У тому числі представники Майдану, що засідають в уряді й Раді, політичні функціонери в Києві й наші західні партнери", - зазначив російський прем'єр.

Він підкреслив, що "нова влада не має належної легітимності. І що ще гірше - взагалі не володіє реальними важелями впливу на ситуацію в країні".

"Влада - у різних радикалів, бойовиків, бандитів. Вони приймають фінальні рішення. І, швидше за все, будуть приймати їх і після 25 травня. Їм немає сенсу ділитися владою з іншими. Вони господарі на вулицях і на входах в адміністративні будівлі. А це - вкрай небезпечно. Такий спосіб управління неминуче спричиняє колапс держави", - упевнений Медведєв.

"Сформована ситуація зумовила й відсутність нормальних відносин між керівництвом урядів наших країн. Хоча, звичайно, контакти на робочому рівні зберігаються", - пояснив він.

Нагадаємо, Віктора Януковича відсторонили від посади президента України за рішенням Верховної Ради, яка перейшла під контроль опозиції. Однак 28 лютого Янукович на прес-конференції в Ростові-на-Дону заявив, що вважає себе легітимним президентом, і попросив у Росії захисту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram