ГоловнаПолітика

МЗС вручило Вірменії ноту з вимогою роз'яснити позицію щодо Криму

МЗС України погрожує погіршенням відносин

МЗС вручило Вірменії ноту з вимогою роз'яснити позицію щодо Криму
Фото: uk.wikipedia.org

Визнання Вірменією анексії Криму матиме негативні наслідки для двосторонніх взаємин.

Про це, відповідаючи на запитання журналістів, заявив заступник голови Міністерства закордонних справ України Данило Лубківський, повідомляє УНІАН.

"Сьогодні, як і вчора, вже вдруге був запрошений посол Вірменії. Його проінформовано про наше занепокоєння. Аналогічні доручення має наше посольство у Вірменії. Сьогодні передано вірменській стороні ноту, яка містить наше звернення для отримання пояснень щодо офіційної позиції Вірменії. Ми звернулися до Вірменії офіційно і просимо публічно повідомити, що вона не визнає анексію Криму - цієї відповіді ми очікуємо. У разі озвучування або здійснення дій, які ми будемо інтерпретувати як недружні, це матиме негативні наслідки для наших двосторонніх відносин", - заявив Лубківський.

Тим часом дипломат не уточнив, чим саме буде визначатися погіршення відносин, підкресливши, що йдеться про широкий спектр заходів з боку України.

Нагадаємо, 16 березня в Криму пройшов референдум про статус автономії, майже 97% учасників голосування висловилися за входження півострова до складу Росії. 17 березня Верховна Рада Криму проголосила півострів незалежною суверенною державою з особливим статусом Севастополя. У понеділок ввечері Путін підписав указ про визнання Криму незалежною державою.

 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram