ГоловнаПолітика

Крим заборонив в'їзд 278 нардепам

Ганна Герман і Сергій Тігіпко виявилися небажаними для півострова

Крим заборонив в'їзд 278 нардепам
Фото: EPA/UPG

Президія Держради Криму ухвалила положення "Про осіб, що здійснюють актикримську діяльність, перебування яких на території Республіки Крим є небажаним", до якого включені 278 депутатів Верховної Ради.

Про це повідомляє РИА Новости.

У список включено всіх депутатів, які проголосували 15 березня за розпуск Верховної Ради Криму: 19 депутатів від Партії регіонів, зокрема Ганну Герман і Сергія Тігіпка, 83 депутати від "Батьківщини", 37 від фракції "УДАР", 35 від "Свободи", 104 депутатів від інших груп і позафракційних.

Також у список внесуть представників "воєнізованих та напіввоєнізованих бандформувань" із Києва, а також "осіб, які заплямували себе політичним колабораціонізмом" - йдеться про чиновників, призначених у Криму владою Києва.

Депутати-учасники президії також пропонували включити в цей список учасників опозиційних мітингів у Москві, які протестували проти включення Криму до складу Росії, однак, за словами спікера Володимира Константинова, "передусім тут йдеться про посадових осіб України".

Після того як список складуть, його передадуть прикордонній службі і правоохоронним органам Криму, щоб у разі приїзду людини зі списку її "затримувати і видворяти за територію Криму". Окрім того, за словами Константинова, список цей не закритий, його доповнюватимуть і розширюватимуть.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram