ГоловнаПолітика

Путін не дозволив вводити візовий режим з Україною

Російський президент перейнявся "ні в чому невинуватими мільйонами українців"

Путін не дозволив вводити візовий режим з Україною
Фото: EPA/UPG

Росія утримається від введення візового режиму з Україною, заявив президент РФ Володимир Путін.

Про це він сказав на засіданні Ради Безпеки Росії, повідомляє РИА Новости.

На зустрічі міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров проінформував, що Київ робить суперечливі заяви щодо відносин із Росією.

"Зокрема, прозвучали заяви про те, що вони чи то припиняють, чи то "підвішують" свою участь у Співдружності Незалежних Держав і збираються запроваджувати візовий режим у відносинах з Росією. У цій ситуації, якщо це відбудеться, ми теж Вам доповімо наші пропозиції", - сказав глава МЗС.

"Що стосується і першого випадку - американських санкцій, і що стосується другого - введення візового режиму з боку України, думаю, ми повинні наразі утриматися від кроків у відповідь", - підкреслив Путін.

"Перш за все, це стосується візового режиму з Україною, тому що в разі введення нами візового режиму з Україною постраждають взагалі ні в чому невинуваті мільйони українців, які й так живуть небагато, працюючи в Росії, заробляють невеликі гроші для підтримки сімей. Не потрібно цього робити", - зазначив Путін.

Нагадаємо, в середу Рада національної безпеки і оборони України доручила МЗС ввести візовий режим з Російською Федерацією, повідомив секретар РНБО Андрій Парубій. Рішення РНБО, втім, ще не набуло чинності - воно не оприлюднене у вигляді документа і його не підписав президент.

У четвер прем'єр-міністр Арсеній Яценюк виступив проти поспішності при введенні візового режиму з Росією або переході на поїздки за закордонними паспортами, а в.о. голови фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв повідомив, що Україна замість введення візового режиму посилить пропускний режим на кордоні з Росією.

В.о. міністра закордонних справ України Андрій Дещиця повідомив, що мова йде про введення в'їзду та виїзду за закордонними паспортами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram