ГоловнаПолітика

Австрія заморозила внесені Фірташем €125 млн і залишила його під вартою

Заставу заморозили за підозрою у відмиванні грошей

Австрія заморозила внесені Фірташем €125 млн і залишила його під вартою
Фото: Макс Левин

125 млн євро, внесені Дмитром Фірташем як заставу за звільнення з в'язниці, "заморожено" за підозрою у відмиванні грошей.

Про це повідомила представник земельного суду з кримінальних справ Відня Крістіна Зальцборн, повідомляє ИТАР-ТАСС.

"Суму в розмірі €125 млн учора переказано на рахунок Верховного суду міста Відня. Банк повідомив про це підрозділ кримінальної поліції, що спеціалізується на випадках відмивання коштів", - уточнила вона. "Тож заставу у €125 млн вважають не внесеною, тому Дмитро Фірташ досі перебуває під вартою", - пояснила Зальцборн.

Нагадаємо, вранці в четвер з'явилася інформація про звільнення Фірташа під заставу. Згодом компанія Фірташа Group DF спростувала цю інформацію.

Фірташа затримали поліцейські у Відні за запитом Федерального бюро розслідувань США і помістили у слідчий ізолятор. 14 березня суд вирішив залишити його під вартою з можливістю звільнення під заставу у €125 млн. Суму визначили, зважаючи на статки олігарха і тяжкість інкримінованих йому діянь. Суд також відкрив справу про екстрадицію Фірташа в США.

Ордер на його арешт видав окружний суд штату Іллінойс улітку 2013 р. За деякими даними, підприємцеві "інкримінують створення злочинної групи і підкуп влади", щоб забезпечити участь його компанії в проекті розробки титанового родовища. За інформацією слідчих, "на підкуп влади в індійській провінції Андхра-Прадеш Фірташ витратив більш ніж $18 млн". Увагу американської сторони цей випадок привернув тому, що сировину з індійського родовища постачають й у США. В Австрії відкритих судових справ проти Фірташа немає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram