ГоловнаПолітика

СБУ затримала "на гарячому" російського шпигуна

Російський розвідник два роки збирав компромат в Україні

СБУ затримала "на гарячому" російського шпигуна
Фото: scsgroup-consult.com

Сьогодні у Чернігові Служба безпеки України затримала російського шпигуна.

Ним виявився громадянин РФ В. Макаров, кадровий співробітник Головного розвідувального управління Генерального штабу Збройних сил РФ, повідомляє прес-служба СБУ.

"Встановлено, що іноземець протягом двох років перебував на території України під чужими даними, як громадянин України, і активно вербував наших громадян, переважно військовослужбовців, для отримання інформації, що становить державну таємницю", - наголошують у відомстві.

Окрім того, під прикриттям співробітника Антикорупційного комітету України російський шпигун збирав компромат корупційного характеру на посадових осіб держави і передавав їх у Росію, щоб шантажувати українських чиновників.

"Зловмисника затримали "на гарячому", коли він отримував документацію з грифом "таємно" про новітні системи самонаведення боєголовок. Згідно з висновком державного експерта з питань таємниці, документи, отримані іноземцем, належать до відомостей, розголошення яких створює загрозу національним інтересам і безпеці держави", - заявили у відомстві

СБУ відкрила кримінальне провадження за ч.1 ст. 114 (шпигунство) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, 14 березня поблизу тимчасового пункту пропуску "Чонгар" затримали озброєного автоматом Калашникова громадянин Російської Федерації, який прямував у бік АР Крим.

10 березня в Донецьку також затримали співробітника російських спецслужб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram