ГоловнаПолітика

Кравчук і Кучма попросили Турчинова відправити на материк військових, які залишилися в Криму

Влада повинна більш жорстко і безкомпромісно боротися зі злочинами проти держави, вважають президенти

Кравчук і Кучма попросили Турчинова відправити на материк військових, які залишилися в Криму

Перший і другий президенти України Леонід Кравчук і Леонід Кучма вважають, що українських військових необхідно терміново передислокувати на материкову частину України, щоб зберегти їх життя.

З таким проханням президенти звернулися до в.о. президента України, голови Верховної Ради Олександра Турчинова під час зустрічі, яка відбулася за їх ініціативою, повідомляє прес-секретар спікера Ради.

Під час зустрічі президенти України звернулися до голови Верховної Ради з проханням "захистити і зберегти життя українських військовослужбовців, які несуть службу у важких і небезпечних умовах в Криму".

На їх думку, військова агресія і спроба анексії Кримського півострова Збройними силами Російської Федерації неприпустима.

"Ніколи, навіть у страшному сні, я не міг подумати, що доживу до того часу, коли російські війська окупують Крим", - сказав Кучма.

...Відверто кажучи, з Кримом ми запізнилися. Якби у нас була можливість вплинути на події як тільки вони починалися, ситуація склалася б інакше. Зараз потрібні конкретні та рішучі дії

— Леонид Кравчук, первый президент Украины

Окрім того, обидва президенти жорстко виступили проти спроб сепаратизму і провокацій, "які відбуваються в деяких регіонах України".

На їх думку, влада повинна більш жорстко і безкомпромісно боротися зі злочинами проти держави, її суверенітету і територіальної цілісності.

Нагадаємо, 16 березня в Криму відбувся референдум про статус республіки. Понад 96% виборців висловилися за входження Криму до складу РФ. Президент РФ Володимир Путін заявив, що проведення референдуму відповідає нормам міжнародного права і Статуту ООН.

18 березня РФ і Крим підписали договір про входження республіки і міста Севастополя до складу Росії.

Прем'єр-міністр Республіки Крим Сергій Аксьонов закликав українських військових присягнути на вірність Криму або виїхати з республіки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram