ГоловнаПолітика

Турчинов уповноважив Яценюка підписати політичну асоціацію з ЄС

Яценюк вилетів до Брюсселя

Турчинов уповноважив Яценюка підписати політичну асоціацію з ЄС
Фото: Макс Левин

Виконувач обов'язків президента Олександр Турчинов доручив прем'єр-міністру Арсенієві Яценюку підписати політичні положення Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

Відповідне розпорядження від 19 березня опубліковано на сайті в.о. президента.

"Прем'єр- міністрові України підписати від імені України Заключний акт Позачергового саміту України, з одного боку, і Європейського Союзу та його держав-членів, з іншого боку, і політичні положення (Преамбула, Стаття 1, Розділи I, II, VII) Угоди про асоціацію між Україною, з одного боку, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії та їх державами-членами, з іншого боку", - сказано в документі.

Голова уряду має підписати Угоду з такою заявою: "Зобов'язання України, що випливають із статті 8 Угоди, про ратифікацію Римського статуту Міжнародного кримінального суду 1998 року будуть виконані після внесення відповідних змін у Конституцію України".

Як повідомляє "Українська правда", Арсеній Яценюк вилетів до Брюсселя звичайним рейсом в економ-класі. На фото - Яценюк у літаку дає інтерв'ю журналістці видання Suddeutsche Zeitung AP.

Фото: @ukrpravda_news

Нагадаємо, підписання політичної частини Угоди про асоціацію з ЄС очікується 21 березня.

7 березня голови держав і урядів країн-членів ЄС на саміті в Брюсселі домовилися про те, що Євросоюз і Україна найближчим часом підпишуть політичну частину Угоди про асоціацію.

Підписання економічної частини УА відбудеться після президентських виборів, але торгові преференції Київ отримає навіть без підписання договору про зону вільної торгівлі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram