ГоловнаПолітика

Турчинов дав владі Криму 3 години для звільнення всіх заручників

Криму пригрозили заходами технічного та технологічного характеру

Турчинов дав владі Криму 3 години для звільнення всіх заручників
Фото: EPA/UPG

В.о. президента України Олександр Турчинов дав три години владі Криму для звільнення всіх заручників.

Про це повідомляє прес-служба голови держави.

"Виконувач обов'язків президента України, голова Верховної Ради України Олександр Турчинов дав самопроголошеній владі Криму три години часу для звільнення всіх заручників та припинення провокацій на території півострова", - йдеться в повідомленні.

За словами Турчинова, сьогодні під час чергової провокації військ РФ став заручником командувач ВМС України контр-адмірал Сергій Гайдук.

"Це не перший факт незаконного захоплення військових і цивільних громадян у Криму", - сказав він і додав, що сьогодні робочій групі на чолі з першим віце-прем'єр-міністром Віталієм Яремою та в.о. міністра оборони Ігорем Тенюхом, яка вилетіла до Криму "для розв'язання всіх проблемних питань, самопроголошена влада автономії не дала посадити літак".

При цьому Турчинов зазначив, що російські військові цинічно відмовляються проводити переговори про припинення провокацій і звільнення заручників, посилаючись на збройні загони і рішення самопроголошеного уряду Криму.

Зокрема керівник парламенту повідомив, що російських військових і самопроголошений уряд Криму вже попередили: "Якщо до 21:00 не будуть припинені всі провокації проти українських військовослужбовців, а адмірал Гайдук та всі інші заручники - і військові, і цивільні - не будуть звільнені, владою будуть вжиті адекватні заходи. У тому числі технічного та технологічного характеру".

Нагадаємо, прокуратура Севастополя спростувала інформацію, поширену засобами масової інформації, про тимчасове затримання відомством командувача Військово-Морських сил Збройних сил Сергія Гайдука.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram