ГоловнаПолітика

Україна спростовує інформацію про блокування вантажів для миротворців РФ у Придністров'ї

Ситуація на українсько-молдовському кордоні загалом залишається нормальною

Україна спростовує інформацію про блокування вантажів для миротворців РФ у Придністров'ї
Фото: korrespondent.net

МЗС України рішуче засуджує заяви російських офіційних осіб і представників адміністрації Придністров'я про нібито блокування Україною вантажів для миротворчих сил РФ у Придністровському регіоні Республіки Молдова.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ.

"Ці безпідставні заяви абсолютно не відповідають дійсності і є частиною масштабної пропагандистської кампанії, спрямованої насамперед на дискредитацію ролі України в процесі придністровського врегулювання", - сказано в повідомленні.

Зазначають, що в Україні у зв'язку з ускладненням внутрішньополітичної ситуації, спровокованим агресивними діями Росії, Державна прикордонна служба проводить спеціальні операції "Кордон", "Режим" і "Рубіж" у прикордонних з РФ і Республікою Молдова областях, унаслідок яких посилено прикордонний контроль у всіх пунктах пропуску.

Також повідомляють, що останнім часом значній кількості російських громадян відмовлено у в'їзді на територію України через невідповідність мети їхнього прибуття і виявлені ознаки можливої участі в провокаційних і екстремістських діях у прикордонних районах.

"Водночас ситуація на українсько-молдовському державному кордоні загалом залишається нормальною. Кількість випадків відмови в пропуску громадян Республіки Молдова при в'їзді в Україну з порушенням правил українського законодавства не зросла і залишається на звичному рівні", - сказано в заяві.

МЗС закликало Російську Федерацію припинити провокаційну риторику і негайно зупинити реалізацію політики агресії, залякування і дестабілізації ситуації навколо України.

Офіційний Київ також звернувся до світової спільноти із закликом вже сьогодні вжити всіх заходів для того, щоб не дозволити Кремлю роздмухувати конфлікти і створювати нові осередки нестабільності в Європі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram