ГоловнаПолітика

Генпрокуратура порушила справу стосовно побиття "свободівцями" голови НТКУ

Олег Махніцький пообіцяв не попустити однопартійцям

Генпрокуратура порушила справу стосовно побиття "свободівцями" голови НТКУ
Олег Махницкий
Фото: kvedomosti.com

Генеральна прокуратура України відкрила кримінальне провадження за фактом інциденту між нардепами від "Свободи" й Олександром Пантелеймоновим - керівником Національної телекомпанії України.

Про це заявив генеральний прокурор Олег Махніцький журналістам, повідомляє РБК-Україна.

"Кримінальне провадження вже сьогодні відкрито... Усім діям буде дана об'єктивна оцінка. Ніякого політичного підтексту не буде. Якщо скоєно правопорушення, всі обставини будуть вивчені під час розслідування справи. І буде прийнято законне рішення", - заявив Махніцький.

За його словами, в рамках розслідування розглядатимуть не тільки вчорашні події, а й ті, які спричинили конфлікт із керівництвом НТКУ. Зокрема, буде вивчено ефір Першого національного каналу на наявність контенту, який розпалював міжнаціональний конфлікт.

Нагадаємо, 18 березня депутати від "Свободи" Ігор Мірошниченко, Андрій Іллєнко, Богдан Бенюк та інші прийшли в кабінет Пантелеймонова, кілька разів ударили його і змусили написати заяву про відставку. Відео інциденту виклав "свободівець" Олександр Аронець, однак через якийсь час видалив його. Однак запис скопіювали, тож він залишився в Мережі.

Прем'єр Арсеній Яценюк і голова МВС Арсен Аваков назвали неприйнятними дії "свободівців". Однак Аваков зазначив, що оцінювати дії депутатів повинна Генпрокуратура. Посаду в.о. генпрокурора займає "свободівець" Олег Махніцький.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram