ГоловнаПолітика

Аксьонов зажадав від кримських військових перейти на бік РК або звільнитися

За невиконання наказу пригрозив кримінальною відповідальністю

Аксьонов зажадав від кримських військових перейти на бік РК або звільнитися
Фото: EPA/UPG

Невизнаний голова Радміну Криму Сергій Аксьонов оголосив себе верховним головнокомандувачем АРК і Севастополя та запропонував військовослужбовцям у Криму перейти на бік РК або звільнитися. Він оголосив військове майно в регіоні власністю півострова.

"Військовим, які пройшли військову службу у з'єднаннях, військових частинах і підрозділах Збройних сил України, інших військових формуваннях і правоохоронних органах, розташованих на території Республіки Крим і Севастополя, які не бажають проходити військову службу у Збройних силах Республіки Крим, інших військових формуваннях і правоохоронних органах Республіки Крим, подати в установленому порядку рапорт про розірвання контракту", - сказано в наказі від 17 березня, який 18 березня оприлюднив Радмін.

"...майно, зокрема військова техніка, озброєння, що знаходиться в господарському віданні або оперативному управлінні з'єднань, військових частин і підрозділів ЗСУ, підприємств, установ і організацій, що перебувають у сфері управління Міністерства оборони України, а також військових формувань і правоохоронних органів, розташованих на території Республіки Крим і Севастополя, є державною власністю Республіки Крим", - написав Аксьонов.

За його словами, військовим і правоохоронцям, які хочуть працювати на Республіку Крим, слід подавати рапорт про прийняття на військову службу в Збройні сили РК або правоохоронні органи.

Аксьонов також доручив своєму радникові "Мерцалову В.В. спільно із заступником головнокомандувача ВМФ Російської Федерації Федотенковим А.Н." забезпечити координацію роботи з проведення інвентаризації майна та подати пропозиції щодо його використання.

"За невиконання цього наказу винуватці несуть кримінальну відповідальність", - попередив Аксьонов.

Нагадаємо, сьогодні в Москві президент РФ Володимир Путін і нелегітимне керівництво Криму підписали договір про входження Криму до складу Росії. З вівторка всі жителі Криму і Севастополя визнаються громадянами Російської Федерації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram