ГоловнаПолітика

Україна вважає Росію загрозою для цивілізованого світу

Виступ Путіна позбавлений здорового глузду, вважають у МЗС

Україна вважає Росію загрозою для цивілізованого світу
Фото: korrespondent.net

МЗС України вважає, що Росія становить загрозу для цивілізованого світу і міжнародної безпеки.

Про це на брифінгу заявив представник МЗС Євген Перебийніс.

"Підписання т.з. Угоди про приєднання Криму до РФ і відповідний виступ російського президента не має нічого спільного ні з правом, ні з демократією, ні зі здоровим глуздом. Сьогоднішній виступ Путіна дуже рельєфно продемонстрував, наскільки реальною є загроза РФ для цивілізованого світу і міжнародної безпеки", - наводить слова Перебийніса офіційний твіттер МЗС.

"Ми закликаємо весь світ врахувати уроки історії, які свідчать, що саме з потурання таким діям, спроб умиротворення агресора, яким сьогодні відкрито виступає РФ, починалися глобальні конфлікти", - додав спікер українського зовнішньополітичного відомства.

Україна звертається до всіх відповідальних держав і міжнародних організацій з настійним закликом вжити дієвих заходів проти агресора.

МЗС також настійно просить усіх членів міжнародного співтовариства утриматися від міжнародного визнання Республіки Крим.

"МЗС зазначає: визнання Республіки Крим означатиме, що суб'єкти такого визнання в свою чергу здійснюють міжнародно-протиправний акт", - сказав Перебийніс.

При цьому Україна, за його словами, "має серйозні сумніви щодо спроможності РФ в майбутньому мати права і нести зобов'язання держави-гаранта суверенітету і територіальної цілісності".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram