ГоловнаПолітика

Аваков: Люстраційний комітет і МВС публічно підберуть нових голів міліції та ДАІ

Всіх призначених керівників звільняють і переводять у статус в.о.

Аваков: Люстраційний комітет і МВС публічно підберуть нових голів міліції та ДАІ
Фото: Макс Левин

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що кадрова комісія МВС і Люстраційний комітет публічно підберуть нових керівників міліції та Державтоінспекції.

Про це він написав на своїй сторінці в "Фейсбук".

"Розробив принципово нову модель кадрових рішень в системі. Вчора пізно вночі завершили обговорення концепту комплексного вирішення з главою Люстраційного комітету Єгором Соболєвим. Відсьогодні запускаємо публічну процедуру кадрових призначень по областях", - зазначив Аваков.

На думку міністра, це буде випробуванням для офіцерів і службовців. "Але це частина шляху, як повернути довіру до МВС, у тому числі через зрозумілі кадрові призначення. Цей шлях треба пройти. Сьогодні я видам наказ про початок процедури", - зазначив він і назвав два основні пункти розробленої програми.

  • 1. Всі призначені раніше по всіх областях керівники міліції та ДАІ звільняються з посади і переходять в статус в.о.
  • 2. Люстраційний комітет спільно з кадровою комісією МВС організовує аналіз роботи керівних кадрів на місцях - виробляє пропозиції для рішення міністру. На наявні і нові вакансії Люстраційний комітет і кадрова комісія МВС проводять публічний відбір кандидатів за участю громадськості.

"Механізми публічного обговорення, консультацій з громадськістю, критерії оцінки, фільтри для лобізму, чорного і білого піару - все це обговорюємо і затверджуємо прозоро в короткий термін. Єгор Соболєв запропонував до участі в процедурі з боку Люстраційний комітету, крім нього самого - від журналістського цеху Юрія Бутусова, від правозахисних організацій Євгена Захарова. Я погодився", - заявив Аваков і зазначив, що ця процедура не буде затягнутою.

Нагадаємо, про необхідність провести люстрацію всіх підрозділів міліції заявляв нинішній прем'єр Арсеній Яценюк ще до самоусунення Віктора Януковича з посади президента.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram