ГоловнаПолітика

Держдума запропонувала Заходу поширити санкції на всіх депутатів

Держдума ухвалила заяву "Про санкції США і Європейського Союзу"

Держдума запропонувала Заходу поширити санкції на всіх депутатів
Фото: obozrevatel.com

Депутати Держдуми одностайно ухвалили заяву, в якій вони просять президента США Барака Обаму і політиків ЄС поширити на них санкції, введені 17 березня у зв'язку із ситуацією в Україні.

За документ проголосували 353 парламентарі, повідомляє ИТАР-ТАСС.

"17 березня вкотре Держдеп США, (президент Барак) Обама і Євросоюз зробили безглузду спробу налякати їжака...", - сказав, представляючи колегам документ, перший заступник голови комітету Держдуми у справах громадських об'єднань і релігійних організацій Михайло Маркелов ("Єдина Росія"). За його словами, в Росії знають, "чим це все закінчується". "У багатьох країнах вони вже застосовувалися - щодо Сербії, Білорусі, Сирії. Але ці країни не втратили почуття власної гідності, не втратили самоідентичності, вони залишаються єдиними незалежними державами", - наголосив депутат.

"Щодо самих санкцій, то будь-які санкції сьогодні згуртують нашу політичну еліту - бо перед бідою, перед зовнішньою загрозою ми завжди були єдині, наш бізнес, та й прості люди, незалежно від їхніх політичних поглядів", - підсумував депутат.

Нагадаємо, санкції проти російських чиновників уже запровадили Канада, США і країни Євросоюзу. Чорні списки Оттави, Вашингтона і Брюсселя стали реакцією на події в Криму, де 16 березня жителі проголосували за приєднання до РФ.

Опитування
Как Украине стоит поступить с Крымом, если тот отсоединится?
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram