ГоловнаПолітика

В Одесі сепаратисти всю ніч блокували УСБУ (оновлено)

Активісти обіцяють перейти до рішучіших дій

В Одесі сепаратисти всю ніч блокували УСБУ (оновлено)
Фото: 048.ua

У центрі Одеси близько 200 осіб усю ніч блокували будівлю обласного Управління СБУ, вимагаючи звільнити затриманого проросійського активіста, координатора організації "Народна альтернатива" Антона Давидченка.

Давидченка затримала київська "Альфа", щоб доправити на допит у кримінальній справі за сепаратистськими статтями. Приводом для силового затримання стало те, що Давидченко систематично не з'являвся на допити добровільно, повідомляє 048.ua.

З вимогою випустити лідера антимайдану кілька сотень одеситів заблокували сміттєвими контейнерами та автомобільними покришками будівлю УСБУ в Одеській області.

Проте правоохоронці пропустили в СБУ родичів та адвоката Давидченка, де їм роз'яснили, що Антона везуть до Києва, в будівлі його немає, на 11:00 18 березня в нього призначено допит.

Однак юрба негативно поставилася до цієї інформації. Активісти били палицями по контейнерах, закликали до штурму СБУ, погрожували, що мають "коктейлі Молотова".

Конструктивними активісти стали ближче до опівночі. Вони оголосили, що від сьогоднішнього ранку під вікнами СБУ розбивають наметове містечко. І якщо до 11 години не буде звісток від Давидченка, то вони переходитимуть до більш рішучих дій.

Оновлення. СБУ оголосила Антонові Давидченку підозра у скоєнні злочину за ст. 110 Кримінального кодексу України - "зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України", повідомляє прес-служба відомства.

"17 березня ц.р. в м. Одеса співробітники СБ України затримали лідера радикальної організації "Молодіжна єдність" Антона Давидченка, якому за письмової згоди прокуратури оголошено підозру у вчиненні злочину, передбаченого ст. 110 Кримінального кодексу України ("зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України")", - йдеться в повідомленні. Відповідно до вимог Кримінально-процесуального кодексу України, вирішується питання про обрання судом для затриманого запобіжного заходу.

Нагадаємо, лідер організації "Молодіжна єдність" Антон Давидченко керував захопленням Одеської ОДА.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram