ГоловнаПолітика

Держдума привітала підсумки кримського референдуму

Путін повідомив Радфед про прохання Криму увійти до складу РФ

Держдума привітала підсумки кримського референдуму
Фото: http://www.ntv.ru

Державна дума РФ ухвалила заяву "Про ситуацію в Республіці Крим", яку внесли керівники всіх чотирьох фракцій і голова нижньої палати парламенту Сергій Наришкін.

У документі депутати вітають "вільне волевиявлення народу Криму" на референдумі про входження республіки, а також міста Севастополя до складу Російської Федерації.

Парламентарії висловлюють упевненість, що органи державної влади Криму будуть підтримувати на його території "мир, міжнаціональну і міжконфесійну злагоду та мовне різноманіття, що склалися на цій території", повідомляє Інтерфакс.

Держдума обіцяє своїми рішеннями і діями "сприяти соціально-економічному розвитку Республіки Крим і стабільності на цій території протягом перехідного періоду".

У заяві також наголошують, що Дума сприятиме забезпеченню безпеки всіх осіб, що перебувають на території Криму, "незалежно від громадянства, національності, мовної та релігійної приналежності, дотриманню їхніх законних прав і свобод".

Нагадаємо, раніше президент Росії Володимир Путін повідомив Раду Федерації, Держдуму і уряд про пропозиції Криму і Севастополя увійти до складу Росії й утворити нові суб'єкти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram