ГоловнаПолітика

У Національну гвардію записалися понад 4 тис. осіб

Військову підготовку проходять вже понад 500 добровольців

У Національну гвардію записалися понад 4 тис. осіб
Фото: Макс Левин

За кілька днів роботи вербувальних пунктів з набору в Національну гвардію до них звернулися понад 4 тисячі осіб.

Про це заявив міністр МВС України Арсен Аваков, перебуваючи в навчальному центрі Національної гвардії України в селі Нові Петрівці Київської області, повідомляє прес-служба МВС України.

Як зазначили у відомстві, зараз там проходять підготовку понад 500 добровольців з числа бійців самооборони. Міністр особисто поспілкувався з ними. Новобранці запевнили Авакова, що вони всім забезпечені і їм приділяють багато уваги. Добровольці вивчають вогневу підготовку, матеріальну частину зброї, а також мають практичні заняття. Зокрема, стріляють з різного виду стрілецької зброї, а також займаються фізичною підготовкою.

Найближчим часом планується відкрити, принаймні, ще два такі центри в інших регіонах країни.

За словами секретаря РНБО України Андрія Парубія, найближчим часом підготовку пройдуть близько 20 тисяч добровольців, які надалі захищатимуть українських громадян та суверенітет держави в лавах Національної гвардії України.

Нагадаємо, 13 березня Верховна Рада України підтримала законопроект №4393 "Про Національну гвардію України", поданий спікером Олександром Турчиновим. За ухвалення документа проголосували 262 народні депутати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram