ГоловнаПолітика

Франція перегляне плани військової співпраці з Росією

Перший рівень санкцій уже запроваджено

Франція перегляне плани військової співпраці з Росією
Фото: EPA/UPG

Якщо російська влада не вживе заходів для врегулювання кризи з Україною, Франція може переглянути плани співпраці з Росією з оборонних питань.

Про це заявив президент Франції Франсуа Олланд, повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

Відповідаючи на запитання, чи має намір Франція скасувати контракт на постачання вертольотоносців вартістю 1,2 млрд євро, Олланд відповів: "Щодо санкцій, то перегляд співробітництва у військовій сфері має стати частиною їхнього третього рівня".

Досі французькі офіційні особи ухилялися від прямих відповідей на запитання про контракт 2011 р. на постачання двох десантних кораблів типу "Містраль".

Представник президента Франції зазначив, що Європі слід посилити тиск на Москву у зв'язку з референдумом 16 березня 2014 р., імовірним наслідком якого стане приєднання Криму до Росії. "Існують три рівні санкцій. Перший уже запроваджено, тепер на черзі другий і третій", - сказав він.

У телефонній розмові 15 березня ц.р. міністр оборони Франції Жан-Ів Ле Дріан і його американський колега Чак Хейгел обговорили можливий перегляд співпраці з Росією у військовій сфері, повідомив представник Пентагону контр-адмірал Джон Кірбі. 3 березня США призупинили військову співпрацю з Росією в усіх формах, зокрема скасували дозвіл російським військовим кораблям заходити в американські порти. Раніше цього тижня Хейгел сказав, що слід розглянути проблему залежності американської космічної програми від російських ракетних двигунів.

Президент Франції вже зазначив, що вважає референдум у Криму нелегітимним і що 17 березня буде прийнято рішення про можливе скасування запланованих на наступний день двосторонніх франко-російських переговорів на рівні міністрів оборони, якщо Москва не спробує знизити напруження в Україні.

Нагадаємо, США і ЄС склали список російських чиновників, щодо яких застосують санкції у зв'язку з вторгненням військ РФ на територію України.

 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram