ГоловнаПолітика

"Марш миру" в Москві зібрав понад 50 тисяч осіб

Кількох людей затримали

У Москві на проспекті Сахарова закінчився мітинг проти війни в Україні.

Про це повідомляє Lenta.ru. Перед цим учасники акції, яку узгодили з владою, пройшли маршем Бульварним кільцем від Пушкінської площі.

За інформацією організаторів, на марш прийшло близько 70 тисяч людей, повідомляє телеканал "Дождь". Водночас агентство Agence France-Presse організатори повідомили про 50 тисяч учасників. У поліції перед початком маршу кількість учасників оцінили у три тисячі чоловік. Іншої інформації МВС не надало.

Як зазначило агентство, під час мітингу на сцені виступили опозиційні політики Борис Нємцов та Ілля Яшин, правозахисники Олег Орлов і Світлана Ганнушкіна, учасниці Pussy Riot Марія Альохіна і Надія Толоконникова.

Учасники акції несли українські та російські прапори, а також прапори опозиційних партій. Як повідомляли в поліції, кілька людей принесли прапор "з символікою, що стосується третього рейху". Правоохоронні органи їх затримали. При цьому в МВС не назвали точну кількість затриманих. Також невідомі їхні імена.

Одночасно з антивоєнною ходою в центрі Москви пройшла акція "за російську Україну", організована рухом "Суть времени" політолога Сергія Кургіняна. Під час виступу на сцені політолог пообіцяв не допустити повторення Майдану в Росії. Він також заявив, що російська влада "реагує м'яко і стримано на дії банди, що узурпувала владу" в Україні. На цей захід, за інформацією МВС, прийшло 15 тисяч осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram