ГоловнаПолітика

Мінфін пропонує забирати власність олігархів-утікачів через суд

Шлапак сподівається використати виручені кошти на користь держбюджету

Мінфін пропонує забирати власність олігархів-утікачів через суд
Фото: LB.ua

Міністерство фінансів України пропонує забирати власність олігархів-утікачів у судовому порядку, і сподівається, що виручені кошти використають на благо державного бюджету.

Про це заявив міністр фінансів України Олександр Шлапак під час круглого столу в Києві, пише УНІАН.

"Я б запропонував в судовому порядку забирати цю власність. На сьогодні у нас є всі підстави, щоб говорити про такі суди щодо так званих олігархів-утікачів. А після ми будемо говорити, що можна робити з цими активами", - сказав Шлапак.

Міністр зазначив, що зараз усі органи, яким належить, у тому числі Державна служба фінансового моніторингу України у складі Мінфіну і прокуратура, активно працюють над отриманням необхідної інформації для вирішення цієї проблеми.

"Нам пообіцяв підтримку Світовий банк. Вже прислали групу ФБР США, яка має значно більший досвід того, як такі активи "ловити". Сподіваюся, ми це зробимо і використаємо виручені кошти на користь держбюджету", - додав Шлапак.

Нагадаємо, США направили в Київ міжвідомчу групу експертів, яка працюватиме з українськими партнерами для ідентифікації активів, котрі могли бути викрадені режимом колишнього президента Віктора Януковича.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram