ГоловнаПолітика

НАТО не сумнівається, що в Криму діють російські війська

Головнокомандувач альянсу в Європі оприлюднив докази

НАТО не сумнівається, що в Криму діють російські війська
Филипп Бридлав
Фото: www.stripes.com

Верховний головнокомандувач Об'єднаних сил НАТО в Європі генерал Філіп Брідлав заявляє, що в альянсу немає сумнівів у тому, що в Криму діють російські військові підрозділи.

Про це Брідлав написав у своєму інтернет-блозі на веб-сторінці НАТО.

"Якщо ви стежите за подіями, які розгортаються в Україні, то можете помітити різні звинувачення щодо ідентичності та походження збройних угруповань, які сьогодні залучаються до заворушень у Криму. У новинах повідомляється, що озброєні солдати оточили військові бази України в Криму і взяли під свій контроль 11 прикордонних постів в регіоні. Очевидно, що ситуація серйозна. Але хто ці озброєні солдати і хто дав їм наказ? ", - написав Брідлав.

"Багато ЗМІ повідомляли, що ці військові підрозділи є "місцевою міліцією", яка носить військовий одяг російського стилю, оскільки такий одяг можна придбати в багатьох магазинах з військовим спорядженням по всій території колишнього Радянського Союзу. Інші ЗМІ повторюють твердження, що озброєні люди в Криму є "силами місцевої самооборони", - зауважив американський генерал.

"Тут, у військових структурах НАТО, ми уважно відстежуємо і аналізуємо ситуацію в Україні. Нашу особливу увагу приділили військовим групам, які там перебувають. Після детального вивчення інформації з кількох джерел ми вважаємо, що це російські військові сили, які діють на підставі чітких наказів вивести з ладу українські сили в Криму", - додав командувач військами альянсу в Європі.

Як докази він оприлюднив у своєму блозі фотографії російських солдатів і техніки в Криму. З ними можна ознайомитися тут.

Нагадаємо, Росія заперечує присутність своїх військових у Криму поза місцями дислокації ЧФ РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram