ГоловнаПолітика

Аксьонов анонсував провокації за участю людей у формі російських солдатів

"Прем'єр" Криму запевняє, що насправді це будуть бійці "Правого сектору"

Аксьонов анонсував провокації за участю людей у формі російських солдатів
Сергей Аксенов
Фото: www.facenews.ua

"Прем'єр" Криму Сергій Аксьонов заявив про можливі провокації з боку "Правого сектору", представники якого будуть перевдягнені у форму російських військовослужбовців.

"Рада Міністрів Криму отримала інформацію про те, що самопроголошені лідери Української держави провели сьогодні закрите засідання Ради національної безпеки і оборони України", - переказує російське агентство ИТАР-ТАСС слова з телезвернення Аксьонова.

За його даними, на засіданні РНБО в Києві обговорювали питання "про організацію провокацій з метою зірвати проведення референдуму на території АР Крим".

"Ми маємо інформацію, що на засіданні було дано вказівку "Правому сектору" підготувати групи бійців, переодягнених у форму військовослужбовців Російської Федерації, для організації збройних нападів на військові частини української армії, розташовані на території АР Крим", - сказав Аксьонов. "Їхня мета - спровокувати збройний конфлікт у Криму", - додав він.

Він запропонував українським військовослужбовцям, дислокованим на півострові, співпрацю. "Хочу звернутися до українських військовослужбовців, які перебувають на території півострова, і повідомити їх, що загони самооборони Криму не планують жодного наступу та агресії до них", - наголосив Аксьонов у телезверненні.

"Ще раз хочу заявити, що на території автономії немає солдатів російської армії і всі дії, вчинені у формі солдатів російської армії, будуть провокацією", - підсумував він.

Нагадаємо, місія військових спостерігачів ОБСЄ зафіксувала у своєму попередньому звіті перебування на блокпостах при в'їзді в Крим російського військового персоналу. На сам півострів спостерігачів не пустили.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram